Trendi fotók a mindennapjainkból, gyönyörű naplementék, celebek és ínycsiklandozó ételfotók - csupán ennyiről szól az Instagram fotós közösségi platform? Egyesek szerint sokkal többről. Közülük páran hozták létre az első hírcsatornát, a NowThis News-t.

A NowThis News mobilvideós startup célja, hogy utazás közben is kiszolgálja követőit a legfrissebb hírekkel. Honlapjukon mini híradókat láthatunk, Instagram profiljukon pedig a platformon június vége óta adott videós feltöltés lehetőségével élve, 15 másodperces hírklipeket osztanak meg. "A NowThis News az első, kifejezetten mobil-, és közösségi felületekre szerkesztett hírforrás" - mondta Ed O’Keefe főszerkesztő, aki korábban az ABC News digitális tartalomfejlesztési vezetője volt.

Egyik legutóbbi videójukban Obama mondatai láthatók Putyinról: "Néha úgy néz ki, mint egy unatkozó gyerek a hátsó padban, de beszélgetéseink gyakran eredményesek"

A 2012 novemberében, pénzügyi befektetők és a Huffington Post hírportál egyik alapítója által létrehozott startup csapata napi 18-25 hírt dolgoz fel és oszt meg online felületein, elsősorban a mobilfelhasználók igényeit kiszolgálva. A "csatorna" vezetője elmondása szerint szeretné a hírt oda vinni, ahol az okostelefonnal rendelkező felhasználók könnyen elérhetik híreiket, ezért van youtube csatornájuk, iPhone és Android alkalmazásuk és az Instagramot is tesztelik. Videóik honlapjukon és youtube csatornájukon öt és egyperces verzióban érhetők el és a jelek szerint nagyon népszerűek. A cég vezetői szerint összesen havi 20 milliós nézettségük van híreiknek. 

Egy hír a NowThis News-on, erdőzüzek Dél-Kaliforniában:

Instagram hírklipjeik többsége W5 névre hallgat, 5 kérdésben akarják nézőiknek a lényeget elmondani egy-egy eseményről: who, what, when, where, why (ki, mit, mikor, hol és miért). Hírklipeken kívül szponzoraikat is kiszolgálják, Comic-Con videósorozatuk is erről árulkodik, de online videótékát is ajánlottak már nézőiknek és ők sem maradtak ki a hamarosan érkező Jobs című film kampányából.

Aston Kutcher felkonferálja a Jobs című filmet, melyben ő játssza a főszerepet: